Categories:Muut jutut Tags:mehiläishoitajat

Mehiläishoitajien Talvipäivät

Voi hyvin -hunajan Marja ja Ari

Mehiläishoitajien Talvipäivät järjestettiin viikonloppuna Jyväskylässä. Tapahtuma on alamme tärkein vuosittainen tilaisuus, joka tuo yhteen ison joukon mehiläistarhaajia kuuntelemaan hyviä luentoja ja vaihtamaan ajatuksia tarhaajakollegoiden kanssa.

Tänä vuonna ohjelma oli erittäin mielenkiintoinen sisältäen mm. useita luentoja mehiläispölytyksestä ja mehiläisten avulla levitettävästä biologisesta mansikan harmaahomeen torjunta-aineesta. Asia ei ole uusi, mekin olemme kokeilleet sitä paikallisen mansikanviljelijän kanssa muutama vuosi sitten. Mutta nyt vaikutuksen teki erityisesti Suomen suurimman mansikkatilan isännän Vesa Koivistoisen luento, jossa hän kertoi kokemuksistaan mehiläisten toimivuudesta mansikan pölytyksessä. Hollannista ostetut kimalaispesät olivat viime kesänä pettymys, mutta mehiläisiin hän on niin tyytyväinen, että toivoo saavansa ensi kesäksi 400 mehiläispesää pölytystyöhön! Mehiläistarhaajan saama korvauskin vaikuttaa kohtuulliselta, toivottavasti hänen esimerkkinsä herättää hedelmän –ja marjanviljelijöitä ymmärtämään mehiläisten pölytystyön arvon.

Jaakko Halmetoja piti myös energisen hyvän luennon. Jaakko on tunnettu mehiläistuotteiden ystävä ja nyt hän kannusti mehiläistarhaajia lisäämään siitepölyn keräämistä, koska kotimaisella siitepölyllä olisi hänen mukaansa kovasti kysyntää.

Ari toimi tilaisuuden juontajana ja piti pari luentoa. Myös minulla oli esitys yrityksestämme, jossa kerroin hiukan mehiläistarhauksemme alkuvaiheista, nykytilasta, hoitotavoista ja ongelmista mehiläishoidossa. Power point- esitykseni löytyy täältä.

No Comments

KIRJOITA KOMMENTTI

You must be logged in to post a comment.