Categories:Tilalla tapahtuu

Voi Hyvin -hunajan tuotenimi muuttuu

Jouduimme vaihtamaan hunajamme nimen viranomaisten vaatimuksesta Olemme markkinoineet hunajaamme Voi Hyvin- nimellä vuodesta 2004 alkaen ja suosittu hunaja on tuttu asiakkaillemme pitkältä ajalta. Ruokaviraston vaatimuksesta jouduimme vaihtamaan hunajamme nimen tämän vuoden aikana. Valvontaviranomaisen mielestä Voi Hyvin- hunajan nimeen sisältyi terveysväittämä, joka johti kuluttajia harhaan. Nimenvaihto on ollut raskas prosessi. Emme aluksi voineet uskoa, että joudumme… Read more »

No Comments

Categories:Tilalla tapahtuu Tags:Järki särki

Särkiä?? – mitä ihmettä!

DSC_0341

Blogimme on ollut unohduksissa, mutta siihen on syynsä… olemme olleet kiireisiä, sillä aloitimme viime vuonna tilallamme aivan uuden tuotantosuunnan. Rakensimme pienet kalankäsittelytilat ja aloimme… jalostaa särkiä! Tämä on kummastuttanut monia, sillä olemme olleet mehiläishoitajia jo 30 vuotta ja pyöritämme isoa ammattimehiläistarhausta, jossa on työtä ihan riittävästi. Miksi ihmeessä tällainen särki startup? Yksiselitteistä vastausta ei ole,… Read more »

8 Comments

Categories:Tilalla tapahtuu

Avoimien ovien päivä

honey-fb-welcome

Meillä on avoimet ovet lauantaina 29.8 klo 10–16. Tapahtuma järjestetään Suomen luonnon päivänä ja se on osa valtakunnallista tapahtumaa, jossa luomutilat avaavat ovensa yleisölle eri puolilla maata. Aiomme järjestää mehiläissafareita, joilla vieraat pääsevät kurkistamaan oikeaan mehiläispesään ja näkevät miltä mehiläisten koti näyttää sisältä päin. Osallistujille löytyy suojavarusteita talon puolesta. Mehiläissafareita järjestetään kerran tunnissa. Lisäksi pääset… Read more »

No Comments

Categories:Muut jutut and Tilalla tapahtuu Tags:Nicaragua

FUMAR, FUMAR! – työskentelyä tappajamehiläisten kanssa

DSC_4451

Opimme nicaragualaisella mehiläistarhalla välittömästi sanan ’Fumar!’ eli Savua!  Käskevä hieman hätääntynyt huuto ja savutinta käyttävä kaveri singahtaa paikalle tupruttamaan lisää savua ärhäkkään mehiläispesään. Olemme aloittamassa emonkasvatuskurssia ja vaikka pesiin ei ole vielä edes koskettu mehiläiset ovat ryhtyneet varsin aggressiivisen hyökkäykseen. Hiukan mietityttää varsinainen pesien avaaminen, sillä varusteemme eivät ole kummoiset. Otimme Suomesta mukaan vain hupparimalliset… Read more »

No Comments