Categories:Tilalla tapahtuu

Voi Hyvin -hunajan tuotenimi muuttuu

ReBranding-3 pienennetty

Jouduimme vaihtamaan hunajamme nimen viranomaisten vaatimuksesta
Olemme markkinoineet hunajaamme Voi Hyvin- nimellä vuodesta 2004 alkaen ja suosittu hunaja on tuttu asiakkaillemme pitkältä ajalta.
Ruokaviraston vaatimuksesta jouduimme vaihtamaan hunajamme nimen tämän vuoden aikana. Valvontaviranomaisen mielestä Voi Hyvin- hunajan nimeen sisältyi terveysväittämä, joka johti kuluttajia harhaan.

Nimenvaihto on ollut raskas prosessi. Emme aluksi voineet uskoa, että joudumme vaihtamaan 18 vuodessa vakiintuneen tuotteen nimen, jolla asiakkaamme meidät tuntevat. Mielestämme Voi Hyvin oli toivotus, jolla toivoimme asiakkaalle hyvinvointia, emmekä mielestämme esittäneet laitonta terveysväitettä.
Onneksi yrityksemme toinen tuote Järki Särki sai säilyttää nimensä. Ruokavirasto vaati myös sen nimen muuttamista, mutta saimme läpi perustelumme, että tuotteen järkevyys liittyy ympäristövaikutuksiin eikä särjen syönnin järkeä lisääviin vaikutuksiin.
Pienelle yritykselle nimenvaihdosta syntyi kymmenien tuhansien kustannukset, aina uusien pakkausten suunnittelusta, painolaattojen uusimisesta ja nettisivujen sekä tuotekuvien päivittämisestä lähtien. Myös vanhoja pakkausmateriaaleja jäi käyttämättä.

Uutta nimeä piti pohtia pitkään, mutta hyvillä mielin voimme nyt ilmoittaa, että hunajamme uusi nimi on Mielihyvin-hunaja.

Mielihyvin tarkoittaa meidän näkökulmastamme samaa kuin entinen voi hyvinkin. Sitä, että luomuhunajamme käyttö tuottaa pölytyshyötyä luonnolle ja että ekologinen, resursseja säästävä tuotantomme estää omalta osaltaan ympäristömme ylikuormitusta ja ilmastonmuutosta. Kun luonto huomioidaan tuotannossa, voi kuluttajakin hyvin ja voi mielihyvin käyttää tuotteitamme.

Mielihyvin- hunajan verkkosivut
www.mielihyvinhunaja

No Comments

KIRJOITA KOMMENTTI

You must be logged in to post a comment.