Voi hyvin –hunaja tuotetaan Komppa-Seppälän luomutilalla. Perheyritys on erikoistunut mehiläistarhaukseen ja tilan isäntäväki Marja Komppa ja Ari Seppälä ovat pitkän linjan mehiläistarhaajia.

Marja kertoo kuinka kaikki alkoi:

Vuonna 1984 opiskelin maatalousoppilaitoksessa ja kerran vierailimme opettajamme mehiläistarhalla. Siitä lähti kipinä, joka innoitti menemään kansalaisopistoon mehiläishoitokurssille. Hankin ensimmäisen mehiläispesän kesällä 1986 ja mukana pesänhakumatkalla oli poikaystäväni Ari. Melko pian hänkin hurahti harrastukseen mukaan ja laajensimme pesämäärää yhdessä noin viiteenkymmeneen pesään.

Ympäristöasiat ovat aina olleet meille tärkeitä ja luomutuotanto kiinnosti jo opiskeluaikana Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa. Opintojen loppuvaiheessa päätimme muuttaa maalle ja vuonna 1990 pitkällisten etsintöjen jälkeen löysimme maatilan Korpilahdelta Korpiahon kylästä.

Nuorina meillä oli intoa kokeilla kaikenlaista – perunanviljelyä, lampaita, kanoja, liha- ja angorakaneja, kalkkunoita, ankkoja, hanhia, sieniviljelyä – ja tietysti hoidimme myös mehiläisiä. Perhekin kasvoi kolmella lapsella.

Vähitellen totesimme, että olisi helpompaa keskittyä yhteen tuotantosuuntaan ja 2000-luvun alkupuolella valitsimme mehiläiset, joista yhteinen innostus oli alun perin alkanutkin. Aloimme kasvattaa mehiläistarhauksen kokoa ja vähitellen luovuimme muusta tuotannosta. Nyt tilamme on Suomen suurimpia yrityksiä mehiläisalalla.
Olemme hoitaneet mehiläisiä pitkään, mutta yhä edelleen mehiläishoito on kiehtovaa ja mielenkiintoista työtä. Mehiläisyhteiskunta on ihmeellinen kokonaisuus, jossa vallitsee uskomaton tarkoituksenmukaisuus ja sitä jaksaa hämmästellä vuosienkin jälkeen.

 

Mehiläishoito on yhteistyötä mehiläisten kanssa. Sanommekin elävämme mehiläisten kanssa symbioosissa – pidämme huolta mehiläisistä ja mehiläiset pitävät huolta meistä.